Elke werkruimte heeft een eigen team. Nodig mensen uit onder Instellingen → je werkruimte → Teamtoegang en geef iedereen een rol.
Rollen
- Eigenaar: degene die de werkruimte heeft aangemaakt. Volledige controle; kan niet worden verwijderd.
- Beheerder: volledige controle, inclusief instellingen, het team en Google-koppelingen.
- Lid: kan websites, notities, groepen, acties en rapporten bewerken, maar geen werkruimte-instellingen of het team.
- Kijker: alleen lezen.
| Kan… | Eigenaar / Beheerder | Lid | Kijker |
|---|---|---|---|
| Het overzicht, inzichten, rapporten en websites bekijken; exporteren; zoeken | ✓ | ✓ | ✓ |
| Het actieplan gebruiken en acties toegewezen krijgen | ✓ | ✓ | — |
| Websites toevoegen, bewerken, synchroniseren, uitsluiten en verwijderen | ✓ | ✓ | — |
| Notities toevoegen, groepen en rapportplanningen beheren | ✓ | ✓ | — |
| Google-accounts koppelen en opnieuw koppelen | ✓ | ✓ | — |
| Google-accounts ontkoppelen en de OAuth-client instellen | ✓ | — | — |
| Werkruimte-instellingen, drempels en meldingen wijzigen | ✓ | — | — |
| Mensen uitnodigen, wijzigen en verwijderen; klantlinks beheren | ✓ | — | — |
| Het beveiligingslog bekijken; e-mailmeldingen ontvangen | ✓ | — | — |
Iemand uitnodigen
- Klik op “+ Iemand uitnodigen”.
- Voer het e-mailadres in en kies Beheerder, Lid of Kijker.
- Verstuur de uitnodiging.
Als iemand al een SaaSMaestro-account heeft, krijgt die direct toegang en een e-mail ter informatie. Anders krijgt die een uitnodiging met een registratielink die 30 dagen geldig is, en staat de uitnodiging als wachtend tot de registratie is voltooid. Openstaande uitnodigingen kunnen worden geannuleerd.
Iemand wijzigen of verwijderen
Klik op een lid om de naam of rol te bewerken, de activiteit in het toegangslog te bekijken of het lid uit de werkruimte te verwijderen. Iemand verwijderen verwijdert niet zijn SaaSMaestro-account of zijn andere werkruimtes.
De eigenaar wijzigen
De rol van de eigenaar kan niet rechtstreeks worden gewijzigd. Als een eigenaar zijn account verwijdert, kiest hij een nieuwe eigenaar voor elke werkruimte die anderen gebruiken. Wil je alleen dat iemand anders de werkruimte runt, maak die persoon dan beheerder; dat geeft dezelfde dagelijkse controle.
Klanten
Om een klant toegang te geven, kun je hem uitnodigen als kijker in een eigen werkruimte, hem geplande rapporten sturen of een klantlink delen, waarvoor helemaal geen account nodig is. Zie Delen met klantlinks.